EXPERIÈNCIA QI GONG

El Qi gong o, dit d’una altra manera, la pràctica de la respiració i de la circulació de l’energia, consisteix en diferents postures o seqüències de moviments realitzats lentament amb plena consciència.

Per ser una branca de la Medicina Tradicional Xinesa, el Qi Gong és principalment conegut per enfortir i relaxar l’estructura muscular i òssia, i per protegir i millorar les funcions essencials dels diferents òrgans i sistemes fisiològics.

A més, el Qi Gong, essent un art energètic no marcial, a diferència per exemple del Tai-Chi-Chuan, no suposa cap motivació de competència amb l’altre ni amb un mateix.

Actualment, la pràctica del Qi Gong, s’està convertint per als europeus en una eina eficaç per prevenir malalties; això és obvi, pels xinesos des de milers d’anys.

A Alemanya i a Suïssa, el Qi Gong ja és reconegut per la seguretat social, que reemborsa les sessions quan són receptades per un metge. A Alemanya, un pot fins i tot participar en cursos gratuïts en alguns centres subvencionats. A França, aquest mètode comença a utilitzar-se amb acupuntura, en alguns serveis hospitalaris per a millorar la qualitat de vida dels pacients, reduir els efectes secundaris dels medicaments i ajudar els pacients hospitalitzats a portar millor els tractaments llargs. “En aquests països, basant-se en estudis científics, han vist que les persones que practiquen Qi Gong tenen menys despeses mèdiques”, diu Dominique Casays, fisioterapeuta francès i president de la Federació Europea de Qi Gong i de les Arts Energètiques.

Degut a que el Qi Gong va néixer d’una visió holística segons la qual l’Ésser Humà és considerat com un conjunt coherent i inseparable del cos – ment, aquest art actua sobre la totalitat de la persona, optimitzant les seves funcions i harmonitzant-les, alhora que desvetlla la trama invisible i inalterable de la consciència on es desplega tota l’experiència.

És així com la pràctica de Qi Gong satisfà tant a la persona que vol mantenir una bona salut o recuperar-se, com aquella que desitja relaxar-se o conèixer-se en profunditat.

Per Sophie Vidamant

https://youtu.be/PqaKx2rF4DQ

Classes tots els dimarts a SOMUN de 12:30 a 14h o de 18:30 a 20:00h

Un comentari en “Qi Gong i Meditació en moviment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *